Events

Edushock!

In maart 2012 hebben een aantal onderwijsgekken, waaronder ik, een waanzinnig festival van het Vernieuwend Onderwijs opgezet. In de Vasim, een oud fabrieksgebouw dat we hebben omgetoverd tot een Lighthouse of Education. Het Woodstock van de onderwijsvernieuwing! Website

Impressies van het festival vind je hier, en de workshops worden hier in beeld gebracht.

Edushock is als groep ook actief op Internet, en hier vind je vele interessante links.

Een dag vol spelend leren. Tal van workshops waarin de combinatie spelen en leren te genieten viel. Datum: 28 februari 2011. plaats: InHolland, Diemen.

Bekijk hier de filminpressie. Gemaakt door Henk Strijbos en Nelleke Pieterse.

Een overzicht van de workshops en krijg je hier.

De inspirerende diavoorstelling is veelbekeken. Kijk ook!

Het Positief Label Festival

Waarom kijken we tegen ADHD, Autisme, Hoogbegaafdheid etc. aan als afwijking? Op deze dag in juni 2011 hebben we deze labels anders belicht: als een andere manier waarop ons brein kan functioneren. Hier vind je de aankondiging.

Jeugdhulpverlener Gio Vogelaar vindt, dat labels vaak willekeurig geplakt worden en meestal alleen op gedragingen. Erg arbitrair dus. Klik hier voor zijn verhaal.

Professioneel nomade en oprichter van een school Ilja van Bemmel belicht ons schoolsysteem vanuit, jawel, het nomadenbestaan en komt tot onthutsende conclusies”ons brein is nog steeds een…. u raadt het al: nomadenbrein! Zijn verhaal

Peggy Schut is de labels op een wetenschappelijke manier ingedoken. Zij propageert de Creatieve Chaoot. Ook een menstype…. Hier haar verhaal.

Onderwijs 2.0 Dag

Werkplaats voor Leren

Op deze dag maakten mensen uit verschillende lagen in het onderwijs kennis met nieuwe mogelijkheden op het gebied van leren.

Ik heb dit event mede georganiseerd. Je kunt hier de inspiratiefilm bekijken die ik speciaal voor deze dag heb samengesteld.

Filmimpressie 1

Filminpressie 2