30 november 2021

Aan de slag: Cursus Projectmanager

1 min read

Altijd al een gediplomeerd projectmanager willen worden? Een kijkje nemen in het leven van een projectmanager? Of wil je jezelf gewoon even bijscholen? Leuk! Tegenwoordig zijn er talloze aanbiedingen met verschillende leertrajecten. Maar voordat je je portemonnee al opentrekt, is het natuurlijk eerst even handig om even op een rijtje te zetten wat een projectmanager is en wat die eigenlijk doet.

Wat is een projectmanager?

Een projectmanager is een persoon die zichzelf verantwoordelijk stelt voor alles rondom verschillende projecten. Denk aan het voorbereiden, opzetten en begeleiden van dit soort projecten. Het gaat hierbij voornamelijk om projecten waar veel geld in geïnvesteerd wordt. De projecten kunnen zowel intern als extern plaatsvinden.

Taken van een projectmanager

De projectmanager zorgt ervoor dat het projectteam zo correct en efficiënt mogelijk gehandeld wordt. Zodat deze op tijd binnen het vastgestelde budget opgeleverd kan worden aan de afnemer. De afnemer kan verschillen tussen externe opdrachtgevers, -klanten of het bedrijf zelf. 7 voorbeelden van taken van een projectmanager:

  • Maken van een planning en projectbegroting
  • Stellen van prioriteiten
  • Oplossen van eventuele organisatorische problemen
  • Optimaliseren van werkmethoden
  • Veilig houden budget en eventuele bijsturing van het budget
  • Onderhouden contact van eventuele opdrachtgevers
  • Opleveren project

Cursus projectmanager

Denk jij nou van: hé, dat is wat voor mij? Dan zijn er genoeg cursussen online te vinden. Echter zou ik zelf kiezen voor een cursus projectmanager bij Learnit. Een gevestigde naam met een goede cursus in projectmanagement. Denk je nou na het lezen van dit artikel, ik ben wel benieuwd welke cursussen zij allemaal hebben, klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *