30 november 2021

Alles over een effectief schooljaar

2 min read

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent, naast dat er weer lekker gerelaxt kan worden, ook dat het volgende schooljaar vorm gaat krijgen. Het is belangrijk dat het schooljaar goed geplant en uitgedacht wordt voor de aanvang van het nieuwe jaar. Want iedereen weet wat er gezegd wordt; een goed begin is het halve werk.

In dit artikel lees je tips en tricks over hoe je het schooljaar effectief kunt inrichten.

Leraren aantrekken

Zoals iedereen inmiddels wel weet kampen we in Nederland met een flink tekort aan leraren. Daarom is het belangrijk dat de school op tijd een schatting maakt van hoe veel personeel er nodig is en effectief opzoek gaat naar het nieuwe personeel. Het is in deze tijd namelijk niet makkelijk om alle vacatures in te vullen.

Daarnaast is het belangrijk dat de huidige leraren tevreden zijn met hun werkplek. Dat betekent dat de school hier flink in moet investeren. Een goede band met de leraren is van groot belang. En ja, dat betekent soms ook dat hier wat meer geld in gestoken moet worden dan je eigenlijk zou willen.

Het onderwijsplan

Het onderwijsplan is natuurlijk groot onderdeel van het jaarplan. Wij vinden dat in het onderwijsplan goed gekeken moet worden naar de band tussen leerling en leraar. Dit is zo belangrijk omdat leerlingen zich dan veilig voelen in de klas en op school.

Wanneer leerlingen zich veilig voelen in de klas en op school is de kans groot dat zij net wat meer opsteken. Ze kunnen alle zorgen opzij schuiven en de volledige aandacht bij het onderwijs houden.