30 november 2021

Bijscholen en op de hoogte blijven is altijd goed

2 min read

Wanneer je werkzaam bent in een sector, maakt niet uit hoe lang je het eigenlijk doet. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Er komen altijd wel nieuwe ontwikkelingen bij die jij in de gaten moet houden en die jij jezelf moet aanleren. Je bent daarom ook nooit te oud om te leren. Het maakt niet uit of het nu eenmaal over een cursus gaat, zoals een code 95 cursus die je dan gaat volgen aan de Westpoort opleidingen, of dat je juist een totale omscholing gaat doen omdat je toch interesse hebt gekregen in een andere branche en je jezelf daar graag op wilt gaan richten. Dat kan natuurlijk allemaal gewoon. En dat is meer dan normaal.

 

Een cursus volgen

Dit kan eigenlijk wel binnen elke branche, waar je ook werkzaam bent. Want zoals eerder al gezegd: er valt altijd wel wat bij te leren of iets nieuws te leren. En anno 2020 zijn er zoveel nieuwe ontwikkelingen dat het juist goed is om deze bij te houden. Of het gebeurt juist dat je even een kleine opfrisser nodig hebt. Omdat je bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden niet dagelijks, wekelijks, maandelijks of misschien zelfs maar 1 keer per jaar uitvoert. Dan is het goed om af en toe een opfriscursus te krijgen zodat je weer precies weet wat je wel en wat je niet moet doen. Dat is natuurlijk ook wel fijn om te hebben.

 

Een hele omscholing kan natuurlijk ook

Het kan ook zo zijn, dat je voor een bepaald vak, of branche, gestudeerd hebt. Jaren voor hebt lopen blokken en natuurlijk ook met plezier in gewerkt hebt. Maar dat je toch na een aantal jaren denkt dat je toch liever wat anders wilt gaan doen. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Maar dan is het wel goed om eerst goed na te gaan wat je dan wilt gaan doen en welke mogelijkheden er dan zijn in de combinatie van omscholing en dan werken erbij. Want wanneer je dit beseft wanneer je vaste lasten moet betalen en eventueel voor een gezinnetje moet zorgen, dan wil je natuurlijk wel dat je dit kan betalen en kan volhouden. Nou is daar altijd wel wat op te vinden en wanneer je van sector wilt veranderen moet dat ook mogelijk zijn. Je kan je namelijk altijd laten omscholen. Het is namelijk erg belangrijk dat je wel werk doet wat je leuk vindt en dat je vol kan houden. Anders duren de dagen ook maar lang.