30 november 2021

De voordelen van een cursus zakelijk Engels volgen

2 min read

In Nederland kiezen steeds meer zzp’ers, bedrijfseigenaren, CEO’s en werknemers die binnen bedrijven actief zijn voor een cursus zakelijk Engels volgen. Online, via een ROC, hogeschool of de universiteit pakken ze dan een kortere of langere cursus op om hun Engelse taalbegrip te vergroten. En daar hebben ze goede redenen voor, want een cursus zakelijk Engels volgen heeft behoorlijk wat voordelen.

Vloeiend Engels spreken én verstaan

Wil je zaken doen in het buitenland, dan is Engels een van de belangrijkste talen om te kunnen spreken, verstaan, schrijven en lezen. Wil je je bedrijf bijvoorbeeld internationaal gaan uitbreiden, nieuwe markten aanboren en/of gaan handelen in landen war Engels wordt gesproken? Dan kun je niet zonder een goede zakelijk Engels cursus. Maar ook als je ambitieus bent en graag voor een buitenlands bedrijf of een multinational wilt gaan werken, is goed zakelijk Engels spreken uiteraard een vereist. Kies je voor het doen van een cursus Engels van een goed niveau, dan heb je in elk geval de garantie dat je vloeiend Engels kunt verstaan, spreken, lezen en/of schrijven. En uiteindelijk levert de gevolgde cursus je geld op: je kunt een betere baan krijgen, je bedrijf uitbreiden en nieuwe markten en doelgroepen aanboren!

Handig voor tijdens vakanties en buitenlandse vrienden

Zakelijk Engels leren is niet alleen economisch aantrekkelijk en goed voor je carrière, maar heeft ook positieve gevolgen in je pricvéleven. Als je veel op vakantie gaat naar het buitenland, is het prettig als je je comfortabel in het Engels kunt uitdrukken en anderen goed kunt verstaan. Hetzelfde geldt natuurlijk als je buitenlandse vrienden hebt. Uit welk land je vrienden ook komen, meestal is Engels de voertaal die je met buitenlandse kameraden spreekt.

Je veel extra kennis en informatie tot je nemen

Veel handleidingen van machines, apparaten en dergelijke, maar ook tal van wetenschappelijke publicaties en onderzoeksrapporten zijn geschreven in het Engels. Kun je geen goed Engels, dan mis je dit soort belangrijke kennis. Een cursus zakelijk Engels volgen brengt hierin verandering: voortaan kun je veel meer vakkennis opdoen en nieuwe informatie tot je nemen. En dat is uiteindelijk goed voor je carrière en/of bedrijf!

Meer weten over ondernemen in een andere taal? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *