Het huis opknappen

  • door

Soms ben je klaar met het nooit veranderende uiterlijk van je huis. Je wil weleens wat anders. Maar meteen de verhuisdozen inpakken en nooit meer omkijken, is het ook niet. Zeker wanneer het huis zelf fijn is, je in een fijne buurt woont, vlakbij familie en vrienden etc. Heb je waarschijnlijk niet de behoefte om je biezen te pakken. Maar de woning zelf een beetje aanpassen en opknappen. Hoe je zoiets aanpakt, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Goede visie

Het begint allemaal bij een beeld. Wanneer je iets in huis wilt veranderen, heb je vaak een idee van hoe het er wél uit moet zien. Probeer voor je grote klussen gaat doen dit beeld zo scherp mogelijk voor je te zien. Zo voorkom je spijt of onafgemaakt werk. Foto’s bij elkaar zoeken en een beetje onderzoek vooraf, kunnen hier al enorm bij helpen. Soms is dit lastig. Zeker wanneer je een huis gekocht hebt wat nog het nodige onderhoud vergt. Door het puin zie je soms de mogelijkheden niet zo goed meer. Een fysiek en visueel voorbeeld kunnen dan helpen. Als er veel gedaan moet worden, begin dan bij de grote klussen zoals het gereed maken van de kamer. Dit doe je door een nieuwe vloer te leggen, wanden te verven en versleten spullen te verwijderen.

Versleten betekent vervangen

Op deze manier maak je de ruimte als het ware weer ‘open’. Het is dan een blank canvas. Je kan deze aanpassingen natuurlijk ook doen als je daar gewoon zin in hebt. Zo kan een nieuwe vloer een hoop voor je kamer betekenen. Laat je laminaat verwijderen door de Laminaatexpert en meteen een nieuwe vloer leggen. Je zult zien dat alles er meteen van opfrist en dit je huis ook gelijk een nieuwe ‘look’ geeft.

Trakteer je zelf

Het is namelijk ook fijn om soms de boel even om te gooien. Zoals ik net zei; soms heb je er gewoon zin in. Een nieuw likje verf of een prachtige vloer zijn dan simpelweg gewenst. En er is ook meer dan genoeg keuze wat betreft deze aanpassingen. Meubels niet eens meegerekend. Bij de Laminaatexpert zijn de vloeren amper van hout te onderscheiden. Het grote verschil is dat de laminaatvloeren makkelijker in gebruik zijn. Geloof je me niet? Ga dan vooral eens langs in één van hun showrooms. Daar kunnen medewerkers meteen advies geven en zie je het zelf. Dan wil je niet anders!