Een Iso 27001 certificering is belangrijk!

Als bedrijf heb je altijd te maken met informatie. Of het nu gaat om interne informatie of informatie van of over klanten. Je wilt natuurlijk niet dat deze informatie op straat komt te liggen. Sterker nog, dat mag niet eens. Als bedrijf heb je er voor te zorgen dat deze informatie goed beveiligd is tegen lekken, maar ook tegen de invloeden van hackers. En dat valt lang niet altijd mee. Veel zakenpartners echter, vragen om een bepaalde mate van beveiliging voor ze met jouw bedrijf in zee willen gaan. Maar hoe krijg je die beveiliging op orde en hoe toon je aan dat je goed beveiligd bent? Met een Iso 27001 certificering!

Wat is een Iso 27001 certificering?

Iso 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Door een Iso 27001 certificering kun je aantonen dat de beveiliging van digitale informatie in jouw bedrijf in orde is. Maar hoe kom je dan aan zo'n certificering? Je kunt jer er tot in den treure over inlezen, informatie over opvragen en de neef van de buurvrouw vragen om er eens naar te kijken, maar het is een klus die nogal veel tijd en kennis vergt. Door een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in deze taken, zorg je ervoor dat je zeker weet dat je Iso 27001 certificering goed is en blijft.

Waar zit het probleem?

Is er überhaupt een probleem? Voor je kunt overgaan tot het aanvragen van een certificering, zul je eerst alle risico's in jouw informatievoorziening in kaart moeten (laten) brengen. Dat kun je eigenlijk niet zelf doen. Jij denkt namelijk waarschijnlijk dat het allemaal wel snor zit, terwijl hackers misschien zonder moeite jouw systemen kunnen binnendringen. Om dit goed uit te zoeken is het een idee om professionele "hackers" aan het werk te zetten. Zij gaan proberen jouw systeem binnen te dringen en kunnen jou dan wijzen op gevaren en verbeterpunten.

Los alles op en zorg dat dat zo blijft

Heb je de informatie van de "hacker" gekregen, dan is het tijd om daar iets mee te doen. Lekken dichten, wachtwoorden aanpassen en systemen opnieuw beveiligen. Ook hier kun je het best een professional voor inhuren. Deze professional zorgt dat je informatiebeveiliging up to date is en blijft. Dit zorgt er dan weer voor dat je de Iso 27001 certificering kunt ontvangen en hiermee kunt aantonen dat je beveiliging in orde is. Hou er wel rekening mee dat dit een traject is dat een flinke tijd kan duren, neem er de tijd voor!