28 januari 2022

Met deze personal trainer opleidingen ligt de wereld aan je voeten

2 min read

Ben jij op zoek naar personal trainer opleidingen zodat je een nieuwe carrière kunt beginnen en mensen kunt gaan helpen? Het beroep personal trainer is zeer afwisselend en dankbaar en de meeste trainers die besluiten deze stap te maken willen nooit meer terug. Wat is er nu leuker dan mensen helpen hun doelen te bereiken, af te slanken of gezonder te worden? Het lukt je ene cliënt om zijn of haar eerste marathon te lopen terwijl de andere eindelijk het gewicht bereikt waar ze altijd al van droomde. Met de juiste personal trainer opleidingen in je broekzak begin je je carrière vol zelfvertrouwen.

De meest bekende personal trainer opleidingen in Nederland

In Nederland zijn er een aantal hele goede trainingsinstituten waarbij je de meeste bekende opleidingen kunt volgen en snel kunt beginnen. Dit zijn de Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B opleidingen. Beide zijn aan elkaar verwant en als je het A diploma binnen hebt, dan kun je ook het B diploma volgen. Nadat je met deze personal trainer opleidingen klaar bent, ben je in staat om een uitgebreid en op maat gemaakt trainingsplan voor je cliënten te ontwikkelen. Je kunt ze advies geven waarmee ze succesvol zijn en wat is afgestemd op wat zij willen bereiken. De meeste personal trainers beginnen dan ook met deze twee opleidingen voordat ze gaan werken.

In loondienst of ZZP?

Nadat je je personal trainer opleidingen hebt afgerond, moet je beslissen of je in loondienst wilt gaan werken of dat je als freelancer verder wilt gaan. De meesten beginnen hun carrière als fitnesstrainer bij een sportschool en dat is een goed idee. Je hebt een vast inkomen, je krijgt klanten aangewezen en kunt ervaring opdoen. Daarbij bouw je dan een klantenbestand op en een reputatie, waardoor de overgang naar ZZP’er gemakkelijker wordt. Ben je daar klaar voor, dan kun je je eigen bedrijf opzetten en voor jezelf als personal trainer aan het werk gaan. Met je personal trainer opleidingen en je ervaring is die overgang vast soepel en succesvol.

Een specialisme ontwikkelen

Na een aantal jaren als freelance personal trainer gewerkt te hebben, kun je gaan nadenken over een specialisme en een verder carrière pad. Door verder te leren ontwikkel je nog meer vaardigheden en kun je specifieker ingaan op de punten waar jouw cliënten hulp bij nodig hebben. Vaak kun je je personal trainer opleidingen probleemloos opvolgen met vervolgopleidingen. Je kiest dan een richting die jij interessant vindt, zoals cardio training, bodybuilding of gewichtsverlies. Er is van alles mogelijk en hoe meer je je specialiseert, hoe hoger je tarieven.

Een opleiding volgen is een goed idee

Het is dus wel duidelijk dat het volgen van enkele personal trainer opleidingen, bijvoorbeeld via Overloadworldwide.nl, een goed idee is. Niet alleen geef je dan aan dat je de juiste kennis en ervaring hebt om je diensten aan te bieden, het is ook het begin van een afwisselende, interessante en zeer dankbare carrière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *