Nieuwe bijbaan in het magazijn

Soms loopt het niet allemaal zoals ik het had bedacht van tevoren. Een kleine twee jaar geleden begon ik vol goede moed aan mijn nieuwe studie. Ondanks dat het aangeschreven stond als een relatief zware studie, ging het mij in het begin redelijk goed af, tenminste dat dacht ik. In het begin stroomden de punten binnen, maar halverwege het jaar kreeg ik zelf een beetje lichamelijke klachten en was veel moe. Hierdoor was mijn motivatie voor mijn studie ook een stuk minder geworden, de resultaten van tentamens en projecten waren steeds vaker onvoldoende. Het leek erop dat ik mijn bindend studieadvies niet zou gaan halen dit jaar. 

Uitstel 

Ik besloot om met een studieadviseur in gesprek te gaan. Ik legde mijn situatie uit, hier hadden ze begrip voor. Ik kreeg dus uitstel van het minimale punten dat ik in het eerste jaar had moeten halen. Hier zat wel een voorwaarde aan, dat ik het tweede jaar extra veel punten moest halen. Ik dacht dat dit wel ging lukken, maar toen ik er na een aantal weken achter kwam dat dit veel te zwaar voor mij was, schaamde ik me. Ik besloot om met mijn opleiding te stoppen. Om mijn jaar wel nuttig te vullen besloot ik bij de groothandel bij ons in de stad te gaan werken. Hier kwam ik vaak met mijn moeder als ze boodschappen voor haar bedrijf deed. Het was altijd al een winkel met een vriendelijke uitstraling. Maar vooral het magazijn trok mijn aandacht. Hier zag ik werknemers vaak op karretjes rondrijden om pallets met spullen in het juiste vak te zetten. 

Rijden op een vorkheftruck

Nadat ik was aangenomen werd mij verteld dat die karretjes een naam hebben, het zijn namelijk vorkheftrucks. Dat komt omdat aan de voorkant van het karretje een soort vork zit, die kan precies onder de pallets om ze op te tillen. Ook vertelde mijn werk dat ik in werktijd van de baas mijn vorkheftruck certificaat mocht gaan halen. Ik vond dit heel erg gaaf, want ik had altijd al zelf in een vorkheftruck willen rijden. Na het behalen van mijn certificaat mocht ik ook in het magazijn rondrijden en de juiste voorraden aanvullen. Ik vond dit een hele leuke bijbaan. Maar wanneer ik mijn vrienden hoor praten over het studeren baal ik toch wel heel erg dat het bij mij niet liep zoals ik wilde. Maar soms gebeurt dat nou eenmaal. Ik heb al wel besloten dat ik volgend jaar een andere studie ga proberen en hopelijk deze wel afmaken. Tot die tijd blijf ik lekker bij de groothandel werken en in mijn vorkheftruck rijden.