Op reis met de auto

Ik wilde heel erg graag samen met mijn vriendin een maand lang reizen. Dit klinkt waarschijnlijk voor velen als een onmogelijke droom, zeker in de periode dat wij dat wilde doen. In april wilde we namelijk een maand lang met de auto door Europa reizen. Omdat het dan net warm werd en de lente nog bezig was leek ons dit het mooiste moment om dit te doen. We waren in eerste instantie van plan om dit later te gaan doen, maar dit leek ons het beste moment omdat de bladeren al van kleur veranderde. Mijn vriendin en ik hadden allebei geen vaste baan. De moeder van mijn vriendin was door een burn-out gestopt met haar zeer succesvolle kledingwinkelketen. Mijn vriendin had het op zich genomen om deze taak over te nemen. Hierdoor kon ze zelf haar vakantie bepalen. Ik was inmiddels haar rechterhand. Ik kwam net van school van de opleiding bedrijfskunde. Mijn vriendin was hier niet zo kundig in, dus ik hielp haar hier graag mee. Ook was het mijn taak om een assistent manager te vinden. Deze zou alle zaken in de gaten houden wanneer mijn vrienden en ik op vakantie waren. Deze had natuurlijk een inwerk tijd nodig.

Op tijd

Op vorig jaar oktober was ik begonnen met zoeken naar een persoon zoals dit. Er was een redelijk lange werktijd nodig. Hier kwam bij dat we onze reisplannen al hadden verschoven van mei naar april. Dit betekende een maand minder om in te werken. Gelukkig vond ik redelijk op tijd een goede manager. Deze kon direct aan de slag en had al tientallen jaren ervaring in het kledingwinkel vakgebied. Haar man was lang ziek geweest, hierom was ze tijdelijk niet actief geweest. Haar man was gelukkig weer zo gezond als een hoentje dus ze kon niet wachten om weer aan de slag te gaan.

Onderweg

We gingen onze reis ondernemen met de auto van de zaak en een gehuurde camper. Ik had op een website gelezen dat een auto leasen met negatieve bkr ideaal was voor Starters en ZZP’ers. Mijn vriendin en ik vielen nog onder deze categorie. Ook kon je per maand opzeggen, dit gaf een fijne flexibiliteit. Met deze auto gingen we onze reis ondernemen. Tenminste, dit was het plan. Helaas had onze manager geen eigen auto meer en moest ze wel snel kunnen schakelen tussen alle winkels. Het was tenslotte een bedrijfswagen, dus zij mocht deze gebruiken. Mijn vrienden en ik huurde een auto voor de reis.