Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Nu we allemaal binnen moeten blijven, wat vooral erg logisch is want we willen hier allemaal uit komen, ben je veel thuis aan het werk. Tja, veel thuis, eigenlijk altijd wel thuis aan het werk. En dat is alleen maar goed, want die social distacing moeten we serieus nemen. Want je doet het niet voor jezelf, maar voor alle zwakkere mensen. Maar buiten dat je rekening houdt met anderen. Heb je ontzettend veel tijd om na te denken over huidige situaties. Waar jij je juist net wel of net niet fijn bij voelt. En dan is dit ook het moment om knopen voor jezelf door te hakken.

 

Ben jij nog wel tevreden over jouw huidige werk?

Omdat je nu vanuit huis werkt, wil je natuurlijk wel de motivatie en de concentratie hebben om aan de slag te gaan. Want het is allemaal net wat lastiger wanneer je vanuit huis moet werken. En dat snappen we allemaal heel goed. Want opeens van je fijne plekjes in huis, waar je graag kwam, is opeens omgetoverd tot een thuis werk plek. En dat hoeft niet altijd goed te vallen bij mensen. Maar wanneer jij je werk leuk vindt om te doen en het ook graag doe, dan is het niet zo erg om juist thuis te werken. Of op welke andere plek dan ook. Maar je merkt in deze tijd snel of je wel het juiste werk doet. En je hebt er nu ook alle tijd voor om over na te denken. Natuurlijk niet tot depressieve gedachtes, maar wel tot het voor jezelf duidelijk is.

 

Op zoek naar ander werk

Het is nu natuurlijk een hele spannende tijd en je weet ook niet zeker of sommige bedrijven nog wel bestaan na deze crisis bezig is. Maar we hebben steun van de overheid, en dat scheelt natuurlijk veel. Maar je kan wel nadenken over mogelijke vacatures die je gaat zoeken wanneer deze crisis voorbij is, en wie weet staan er nog wel vacatures open en kan je online een sollicitatie doen. En wie weet heb jij een achtergrond in de zorg dat je nu mee kan helpen in de zorg. Maar wie weet ga jij wel op zoek naar technische vacatures om straks je steentje bij te dragen wanneer alles beter gaat.

 

Kijk vooral naar wat je leuk vindt, dat helpt natuurlijk al in de zoektocht. En het klinkt misschien onlogisch, maar als je precies weet wat je niet leuk vindt, dat helpt natuurlijk ook in de zoektocht.