Wat is wijs bij het kopen van mijn eerste pakken?

  • door

Wanneer je voor het eerst een sollicitatiegesprek hebt is het nogal eens spannend. Je wil natuurlijk niet de verkeerde indruk geven. Het is belangrijk dat je serieus overkomt. Mooie en kwalitatieve pakken kunnen je hiermee goed helpen. Wel is belangrijk om je uiteindelijk wel goed voor te bereiden op het daadwerkelijke gesprek. Inhoud wint het namelijk van uiterlijk vertoon. In dit artikel ga ik het vooral hebben over hoe je jezelf door mooie pakken kan onderscheiden van de concurrentie die zich ook hardmaakt voor de vacature. Ook zal ik rekening houden met inhoudelijke aspecten met betrekking tot de voorbereiding op het gesprek. Lees dus lekker verder en hopelijk word je er weer wat wijzer van!

 

Mooie pakken maken de man!

Wanneer je beschikt over een mooie collectie pakken kun je gemakkelijker professioneel overkomen. Het kopen van pakken kan je tegenwoordig gemakkelijk online doen. Het hoeft dus zeker niet lang te duren. Wanneer je de maat weet kun je in principe gewoon de pakken kopen. Vaak krijg je er ook nog bepaalde kortingen bij als je tegelijkertijd aankoopt. Wat dus hierbij belangrijk is dat je weet welke maat je hebt. Wanneer je weet welke maat je hebt kun je online kopen. Als je niet weet welke maat je precies hebt raad ik aan om gewoon even naar de winkel te gaan. Los van het feit dat het op deze manier veel sneller gaat kost het ook nog eens minder energie wederzijds. De online webshop hoeft geen retour aanmeldingen te verwerken en jij hoeft niets terug te brengen naar het postkantoor.

 

De juiste voorbereiding is alles

Zoals eerder gezegd kom je dus een heel eind met de juiste pakken. Het is echter wel zo dat je rekening moet houden met het feit dat inhoud centraal staat in welk sollicitatiegesprek dan ook. Om deze reden is een goede voorbereiding het halve werk. Goed voorbereiden begint met het maken van diverse oefenvragen. Als je op internet zoekt zal je snel dit soort vragen zien. “waar zie je jezelf in 5 jaar?” is een goed voorbeeld van een vraag die ze kunnen stellen. Wanneer je deze vraag niet even thuis oefent of er over nadenkt kun je in de problemen raken tijdens je gesprek. Het uitgangspunt moet namelijk wel in lijn zijn met de gezette criteria voor de vacature. Zo zijn er nog veel meer vragen die je kunt behandelen voor optimale voorbereiding. Met mooie pakken en een goed verhaal kom je er dus wel!