30 november 2021

Personal branding: de tips om jezelf te blijven ontwikkelen

2 min read

Steeds vaker vinden jonge professionals het salaris niet meer het belangrijkste punt als ze beginnen bij een nieuwe werkgever. Eigenlijk staat in plaats daarvan ontwikkeling voornamelijk centraal. Het constant willen leren en groeien is iets wat bij veel jonge professionals hoog in het vaandel staat, maar hoe zorg je er nou voor dat deze ontwikkeling in stand blijft als jonge professional.

Ergens gaan werken waar je kunt leren

Of je kunt groeien hangt dus voornamelijk af van de plek waar je gaat werken. Neem dit mee als je op zoek gaat naar een nieuwe baan en kaart het ook zeker aan tijdens je sollicitatie procedure. Kijk bijvoorbeeld of de werkgever een trainingsprogramma aanbiedt of een budget beschikbaar stelt om bijvoorbeeld cursussen te volgen.

Volg cursussen

Hiermee komen we eigenlijk gelijk aan bij het volgende onderwerp, namelijk hoe je jezelf kunt verdiepen als young professional. Als je werkgever budget beschikbaar stelt om cursussen en trainingen te volgen, gebruik dit budget dan ook! Een plek waar je terecht kunt is bijvoorbeeld CIVAS, dit onderwijs instituut biedt veel verschillende cursussen aan waar je zowel harde als zachte skills kunt ontwikkelen. Op die manier kun je steeds een aspect aanpakken waarvan jij denkt dat je nog niet sterk genoeg bent.

Doe wat je graag wilt doen

Als allerlaatste is het belangrijk dat je altijd doet wat je graag wilt doen. Op deze manier zal er nooit een tekort zijn aan motivatie en kun je echt in je kracht gaan staan. Natuurlijk moet je af en toe dingen doen die je niet leuk vind, maar denk goed na wat jouw passie is een probeer deze zo goed mogelijk te volgen binnen je carrière!

Bron: https://www.civas.nl/