30 november 2021

Stop, kom tot rust, denk er over en begin opnieuw

2 min read

Soms wordt het leven een beetje gek. Elke dag ga je naar je werk, elke dag doe je dezelfde taken en elke dag voel je geen rust.  Zoveel moeite, maar waarvoor?  Als je leven en beetje saai of ongecontroleerd aanvoelt,  is het misschien tijd te stoppen en naar jezelf luisteren over wat je wilt veranderen.  Je hebt misschien besloten om dingen te veranderen, maar het is niet makkelijk om te weten waar je moet beginnen.    

Onze mentaliteit veranderen

Een goede manier om aan je mindset te werken is met de hulp van een Mindset coach.  Als je een coach vindt die je betrouwbaar vindt, kan deze je helpen te bepalen welke gewoontes en patronen in je leven veranderd moeten worden.  Begrijp dat het tijd kost om je aan te passen aan de nieuwe gewoonten. Een coach kan je hierbij helpen. Ze kunnen ook met je samenwerken om je blinde plekken te vinden in situaties waarin je het probleem misschien zelf niet ziet.

Voorkomende obstakels

Soms komen we obstakels op onze weg tegen. Hoe reageren we op deze obstakels? Vinden we er een weg omheen,  draaien we om en lopen  we terug, klimmen we omhoog en steken we over of breken we ze stuk voor stuk af? Er zijn veel manieren om uitdagingen en angst aan te pakken.  Misschien is het minder eng met iemand naast je.  Iemand om mee te praten over de beste oplossing.  Met iemand om te helpen, dan is het echt makkelijker.

De volgende stap

Onze mindset veranderen is niet simpel.  Door een extern perspectief in te brengen,  kunnen we hun levenservaringen en kennis gebruiken om te helpen.  We kunnen aan de toekomst werken, maar vaak moeten we eerst naar ons verleden kijken. Een mindest coach kan aanwijzingen of oefeningen geven om ons verleden te helpen ontdekken.  We kunnen dan betere stappen vooruit zetten door te leren van het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *