Tips om een abonnement te kiezen

  • door

Er zijn in Nederland een behoorlijk aantal verschillende aanbieders voor een telefoonabonnement. En elke aanbieder heeft ook weer verschillende pakketten om uit te kiezen. Het wordt zo wel erg lastig om een goede keuze te maken voor een abonnement. Wil je zo goedkoop mogelijk of wil je alles er op en er aan. En als je geld wilt besparen, hoe weet je dan zeker dat je de beste prijs hebt gevonden? Naast het financiële plaatje is het ook belangrijk om aan een aantal andere factoren te denken. Om jou te helpen de keuze te maken heb ik hier een aantal tips om bij het juiste abonnement aan te komen.

Stel een minimum of een maximum vast

Om te bepalen welk abonnement het beste bij jou past is het belangrijk dat je goed weet wat je precies wilt. Reken uit hoeveel geld je in de maand uit kunt en wilt geven aan een abonnement. De prijsverschillen zijn enorm, en het is af en toe verleidelijk om meer te kopen dan je nodig hebt. Hou daarom vast aan een maximum prijs waar je aan vast wilt zitten. Aan de andere kant staat weer dat je waarschijnlijk een minimum aan eisen hebt. Zo wil je bijvoorbeeld minimaal 10 GB data in de maand, of het maakt jou juist niet zoveel uit, maar wilt dat er een telefoon bij het abonnement zit. Uiteraard kan je ook gewoon voor goedkoop sim only gaan. Door de minimum eisen en de maximum prijs naast elkaar te zetten kan je de zoektocht beperken tot alle abonnementen die aan beide eisen voldoen.

Kijk naar de snelheid

Er zitten soms een aantal haken en ogen aan onbeperkt internet. Vaak wordt de snelheid boven een bepaalde grens aanzienlijk lager. Ook is er kans dat het ene netwerk in de toekomst eerder met het 5G netwerk komt. Bedenk daarom hoe belangrijk snelheid van het internet voor jou is, en hou daar rekening mee tijdens de keuze. Sommige providers hebben een hogere limiet op de snelheid dan andere providers.

Wel of geen telefoon erbij?

Veel abonnementen worden aangeboden met een telefoon erbij. Vaak is de prijs per maand dan ook vele malen hoger dan wanneer je een abonnement zonder toestel afsluit. Vraag jezelf af of je wel echt een nieuwe telefoon nodig hebt, en of het wel voordelig is om dit per maand te betalen. Het lijkt misschien goedkoper om per maand een kleiner bedrag te betalen, maar het is vaak goedkoper om in één keer de hele telefoon af te betalen.