Tips voor in je eigen tuin!

  • door

Heb je een eigen tuin of tuintje, en wil je hier wat leuks mee doen? Dan hebben wij een aantal tips voor je om iets leuks te maken van je tuin! Doe vooral hier inspiratie op en maak er wat leuks van in jouw eigen stijl. Hierdoor maak je het zoals jij het wil en kan je gemakkelijk iets leuks van je tuin maken!

Upgrade je eigen tuin

Het is leuk om wat extra dingen toe te voegen in je tuin. Je creëert hierdoor een nieuwe vibe. Dit kan je bijvoorbeeld al simpel doen door middel van een houten plantenbak. Een houten plantenbak heb je in verschillende soorten en maten en je kan er gemakkelijk leuke afscheiding van maken in je tuin. Hierdoor creëer je bijvoorbeeld een aantal leuke hoekjes en fleur je jouw tuin direct op met de planten die je in de plantenbak doet. Je kan zelf kiezen of je hoge of lage planten gaat planten. Wanneer je kies voor hoog heb je wat meer afscheiding en ruimtes in je tuin.

Groente in je tuin

Groenten in je tuin verbouwen is leuker dan je denkt! Het is namelijk een leuk proces om bij te houden. Als je nog nooit tuingroenten hebt geproefd zal je versteld staan ​​van de zoete, sappige smaken en levendige texturen. Er gaat niets boven verse groenten, vooral als je ze zelf kweekt. Groenten zijn heerlijk om te kweken mits je het goed verzorgt en goed onderhoudt.

Ga voor de juiste locatie

De locatie van je tuin en de groenten die je daar verbouwd is ontzettend belangrijk. Zonder genoeg zonlicht en water. Het kiezen van een goede locatie voor uw tuin is absoluut essentieel. Een slechte  locatie kan resulteren in ondermaatse groenten! Hier volgen enkele tips voor het kiezen van een goede site: Plant op een zonnige locatie. De meeste groenten hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Er zijn een paar groenten die wat schaduw verdragen. Plant in vochtige, goed doorlatende grond. Als u slecht doorlatende grond (waterbassins) heeft, plant u groenten in een verhoogd bed. Als je rotsachtige grond hebt, bewerk en verwijder dan de rotsen.

Plant in een stabiele omgeving. Vermijd plaatsen die harde wind krijgen, kunnen uw jonge planten omverwerpen of voorkomen dat bestuivers hun werk doen. U wilt ook niet planten op een locatie die te veel voetverkeer of overstromingen ontvangt.