Waarom je niet met een kapot scherm rond moet blijven lopen

  • door

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, en bijna iedereen heeft wel eens een gebroken scherm gehad. Één keertje vallen, of zelfs maar met de telefoon in de broek ergens tegen aan lopen, en er zitten tientallen barsten in het scherm die zich als een spinnenweb verspreiden. Het is een ontwerpkeuze die veel telefoonmakers hebben gemaakt om veel glas te gebruiken. Het ziet er natuurlijk wel mooi uit, maar het maakt de telefoon wel fragiel. Veel mensen blijven rondlopen met een gebroken scherm omdat de telefoon in principe gewoon nog werkt. Het lijkt dan zonde van het geld om het scherm te laten repareren, maar eigenlijk is dat niet zo. Er zijn een aantal redenen om plaatselijk een telefoon reparatie uit te laten voeren. Er is altijd wel een mogelijkheid in de buurt om het te laten repareren. Zoek bijvoorbeeld eventjes op telefoon reparatie Den Haag om een reparatiepunt bij jou in de buurt te vinden.

Het wordt alleen maar erger

Als een scherm slechts een paar barstjes lijkt te hebben en verder gewoon nog goed functioneert, dan is het verleidelijk om de barstjes te negeren. Er is immers niets mis met de rest van de telefoon. Dit is een gevaarlijke valkuil omdat een gebroken scherm snel tot meer schade lijdt. Allereerst komen er ontzettend snel nieuwe barsten bij. Ook als de telefoon verder nooit meer valt zal je steeds vaker nieuwe barstjes zien. Ook is de kans aanzienlijk groter dat er een beschadiging in andere onderdelen van de telefoon optreden. Stofdeeltjes of vocht kan via de barstjes onder het scherm terecht komen, en hierdoor kan er van alles stuk gaan. Voor je het weet is de telefoon helemaal stuk en ben je nog veel meer geld kwijt dan aan een simpele reparatie.

Waarde is een stuk lager

Er valt vaak nog wel een redelijk bedrag te verdienen met een tweedehands telefoon als deze in goede conditie is. Misschien wil je de telefoon ooit gaan inruilen om korting te krijgen op een nieuwer model. De waarde van een telefoon met een gebroken scherm gaat ernstig omlaag. De verschillen zijn vaak hoger dan de kosten van een reparatie. Het is dus vaak een kosteloze investering voor de toekomst.

Gevaarlijke situatie

Een gebroken scherm kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Vaak komen er in de hoekjes van de barsten hele kleine glassplinters los. Door een telefoon veel te gebruiken, met name tijdens een swipe beweging is de kans aanwezig dat deze splinters zich in de vinger boren. Dit is niet alleen vervelend maar kan ook tot gevaarlijke infecties leiden.