30 november 2021

Wat betekent de term bancair en wat kun je ermee?

2 min read
bancair

Bancair is een term die we allemaal wel eens hebben gehoord en die in de praktijk veel meer omvat dan je wellicht weet. De term is geleend uit het Frans en omvat in principe alles dat betrekking heeft op banken en de bankensector. In de praktijk hebben we het dan vaak over de sectoren van de bank en de verzekeringswereld. Want ook verzekeringen in alle vormen worden gezien als onderdeel van de bancaire sector. 

Producten binnen de bancaire sector

Als het gaat om de sector van de banken dan zijn er een hoop producten waar jij gebruik van maakt die daarbinnen vallen. Misschien ben je daar niet eens van op de hoogte. Maar turf eens af welke van de volgende producten jij regelmatig gebruik van maakt:

  • een betaalrekening
  • een inboedelverzekering
  • een spaarrekening
  • een autoverzekering

Dit zijn allemaal producten die binnen die bancaire sector vallen. Daarmee zijn ze dan ook geregeld en bedacht door mensen die werkzaam zijn binnen die sector. De bancaire wereld kent veel verschillende functies. Van de telefonisch adviseurs op de eerste lijn bij de bank tot de hoofdeconoom van een grootbank: allemaal zijn ze werkzaam in de bancaire sector. Lijkt dit jou ook wat? Ontdek wat je ermee kunt en waar je moet beginnen in de volgende alinea. 

bancair

Werken in de bancaire sector

Wil jij bancair aan de slag maar weet je niet zo goed hoe en waar? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een opleiding te volgen die jou helpt om makkelijker dat wereldje in te rollen. Dat kun je denken aan opleidingen in de financiële richting of financiële dienstverlening. Er zijn echter ook andere manieren om met een lagere of zonder opleiding aan de bak te gaan bij de bank. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een traineeship.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *