Wat voor licht wil jij in huis hebben?

Het juiste licht is natuurlijk essentieel in je huis. Want heb je te weinig licht, dan lijkt alles een donker hok. Heb je teveel licht dan is alles over belicht en dat is ook niet helemaal fijn natuurlijk. Dus je moet een goede afweging maken wat voor licht je in huis wilt halen. En elke kamer heeft natuurlijk ander licht nodig. Laten we een paar ruimtes even belichten. Ja het eerste woordgrapje is gemaakt in deze blog. 

 

Bedenk eerst altijd goed wat voor licht je wilt

Ondanks de ruimte, is het natuurlijk goed dat je nadenkt over het licht dat je in de ruimte gaat nemen. Want wil je spots in het plafond plaatsen of juist led panelen? Het kan ook zijn dat je overal hang lampen hangt of staande lampen neer zet zodat je net wat meer sfeer krijgt in de ruimtes. Maar die keuze is altijd aan jezelf. Zolang je maar zorgt dat de ruimte altijd voldoende belicht is.

 

De woonkamer belichten

Het is natuurlijk in deze ruimte belangrijk dat je het niet te veel vol zet met lampen. Deze ruimte is er juist om tot rust te komen na een werkdag en het avond eten. Of juist in het weekend om even helemaal niets te doen. Daarom is het juist goed om na te denken hoe je dit gaat aanpakken. Want je wilt natuurlijk niet dat er teveel licht in deze ruimte is. Zelf vind ik het heel leuk om gebruik te maken van hanglampen maar ook van staande lampen. Hierbij speel ik dan met wat ik aan zet. Op de hanglampen wil ik dan altijd een dimmer hebben zodat ik kan bepalen hoe hard het licht daar aan gaat en dan vul ik aan met een staande lamp zodat het licht niet van een punt af komt.

 

Voldoende licht in de keuken

Ook in de keuken speel ik met licht. Ik ben gewoon ontzettende fan van dimmers op de lampen. Gewoon omdat ik dan kan kiezen hoeveel licht ik op dat moment wil. Want tijdens het koken wil ik natuurlijk genoeg licht hebben zodat ik wel weet wat ik aan het doen ben natuurlijk. Dat is niet geheel onbelangrijk in de keuken, vooral wanneer ik aan het snijden ben. Maar tijdens het eten hoeft voor mij het licht natuurlijk niet vol aan te staan. Dan wil ik altijd wat meer sfeer maken. En soms het licht wat zachter en dan wat kaarsjes aan steken. Dat vind ik zelf ook gewoon erg leuk om te doen.