28 januari 2022

Wil jij beter worden in time management?

3 min read

Time management klinkt als een van die hippe termen waar de meeste mensen niet veel van moeten hebben. Vertaal je het naar efficiënt omgaan met je tijd, dan klinkt het opeens veel logischer om hier mee aan de slag te gaan. Het komt misschien een beetje over als een modewoord, time management. Je kunt misschien denken: vroeger was men hier ook niet mee bezig. Maar laten we eerlijk zijn, onze wereld van nu is ook niet meer te vergelijken met vroegere tijden. Alles is complexer geworden en er zijn veel meer afleidingen. Ook moeten we van onszelf vaak ook veel meer. Efficiënt je tijd indelen is daardoor ook belangrijk dan ooit!

Time management is voor iedereen van belang

In het verleden was het voor de meeste mensen niet zo moeilijk om hun dag effectief in te delen. Je ging aan het werk, deed wat je moest doen en als je thuis kwam stond het eten klaar en was er tijd voor ontspanning. Of je bleef thuis en zorgde voor de kinderen en het huishouden. Time management is nu zo belangrijk omdat we allemaal veel willen op een dag. We willen allemaal werken, voor de kinderen zorgen, onze hobby’s uit kunnen voeren, sporten, en sociale contacten onderhouden. En dan is er ook nog het huishouden dat gedaan moet worden. Daarnaast worden we onder werktijd ook nog blootgesteld aan veel meer afleidingen dan vroeger het geval was:

  • e-mails die continu binnen blijven komen
  • meldingen op onze smartphone
  • gedachten aan wat we na het werk nog allemaal moeten regelen

Zonder time management blijf je iedere dag een gehaast gevoel houden, werk je inefficiënt en krijg je nooit alles af. Dat levert stress op en een gevoel van ontevredenheid. Je hebt immers de hele tijd het idee dat je achter de feiten aanloopt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over collega’s die je af kunnen leiden en ad-hoc klusjes die tussendoor komen. Om dit alles in goede banen te leiden en te voorkomen dat je last krijgt van stress is time management echt van belang!

Omgaan met afleidingen

Het belangrijkste wat je leert tijdens een cursus time management, is hoe je om moet gaan met afleidingen. Dus wat doe je met collega’s die je vragen om even een ad-hoc klusje tussendoor te doen? En wat doe je met de mailtjes die de hele dag door maar binnenkomen? Hoe voorkom je bovendien dat je afgeleid raakt door je smartphone en hoe hou jij je focus bij waar je mee bezig bent? Als je hier beter in wilt worden, is het aan te raden om een cursus time management te volgen via timemanagement.net, onderdeel van Tijdwinst.com. In de cursus leer je met dit soort situaties omgaan en leer jij hoe je effectief je dag in kunt delen. Niet alleen krijg je op deze manier meer gedaan, je voelt je ook beter en hebt minder last van stress. Het maakt daarbij niet uit of je op een groot kantoor werkt of dat je freelancer bent. Echt iedereen kan baat hebben bij een cursus time management van Tijdwinst.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *