Zonder diploma werk vinden

  • door

Er wordt via het schoolsysteem veel nadruk gelegd op het belang van het hebben van een diploma. Een diploma opent de deuren naar bepaalde banen, hoger onderwijs of andere opleidingen. Toch is het natuurlijk niet zo dat er niets overblijft zonder een diploma. Er zijn genoeg mensen die zonder diploma goed werk hebben weten te vinden en daar zeer tevreden over zijn. Het is daarom ook verkeerd om aan te nemen dat een diploma een vereiste is om goed werk te vinden. Er is misschien meer beschikbaar, maar ook zonder diploma is het dus goed mogelijk om een vaste goede baan te vinden. Misschien denk je later nog een keertje na over een diploma, of je vindt het allemaal wel prima zo. En dat is ook prima, niet iedereen is ervoor gemaakt om maar door te blijven leren op school. Daarom hier een aantal tips om zonder diploma werk te vinden.

Investeer in jouw hobby

Iedereen is wel ergens vol passie over. Misschien is voetbal erg belangrijk voor jou, of je bent alleen in je sas wanneer je met dieren bezig bent. Wat het ook is, het is altijd de moeite waard om werk te zoeken in het gebied van jouw hobbies. Er moet veel werk geleverd worden voor verschillende voetbalclubs, en ook aan de entertainment kant zijn genoeg manuren nodig. Misschien heeft een dierentuin nog wel iemand nodig die bij de dieren werkt. Als je van buiten werken en interactie met mensen belangrijk vindt dan is verkeersregelaar misschien iets voor jou. Door eens goed na te gaan wat voor baantjes er allemaal komen kijken bij iets waar jij passie voor voelt is het zomaar mogelijk dat je iets vindt. Er is toch niets beter dan elke dag vol passie bezig te kunnen zijn met waar jij van houdt.

Blijf bezig

Zonder een diploma zijn andere factoren weer belangrijker wanneer je een baantje zoekt. Werkervaring in vergelijking met de leeftijd is een belangrijke factor waar veel recruiters rekening mee houden. Hoe meer ervaring, hoe beter dat is. Iemand met een aantal jaar werkervaring is soms meer waardevol voor een bedrijf dan iemand met een opleiding maar geen ervaring. Het is daarom belangrijk dat je geen lange periodes zonder werk zit. Ook als het niet lukt om een droombaan te vinden wil je dus wel een ander baantje aannemen. Kijk daarom vaak op vacaturesites zoals Binckwerk, en wees niet bang om tijdelijk een minder leuk baantje aan te nemen terwijl je verder zoekt naar iets waar je langer wilt werken.