30 november 2021

Zzp’ers opgelet: scoor goedkope zakelijke energie met deze tips

3 min read

Als zzp’er kun je kiezen voor zakelijke energie zzp of voor een standaard energiecontract voor particulieren. Omdat zakelijke energie voor zelfstandige ondernemers steeds aantrekkelijker aan het worden is wat betreft kosten en voorwaarden kiezen zzp’ers vaker voor deze vorm van energie. Net als bij particuliere energie afnemen als zzp’er geldt dat je hoogstwaarschijnlijk niet te veel wilt betalen voor je zakelijke energierekening. Dat hoeft gelukkig ook niet: in dit artikel lees je enkele tips en tricks die je op kunt volgen wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen op het energiecontract voor je bedrijf.

Vergelijk altijd meerdere energiedeals voor beste aanbieding

Er is een hele eenvoudige manier om een duidelijk overzicht te krijgen van actuele energiedeals en dat is door zakelijke energiecontracten met elkaar te vergelijken. Veel ondernemers vergeten het om over te stappen wanneer hun huidige energiecontract bijna afloopt. Dat is zonde, want er is sowieso ergens anders een scherpere aanbieding te vinden op het gebied van zakelijke energie. Energiebedrijven willen immers altijd nieuwe klanten trekken dus strooien met kortingen en welkomstcadeaus. Is het einde van je energiecontract in zicht? Begin dan met het vergelijken van meerdere energieleveranciers voor een overzicht van diverse aanbiedingen voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Onze tip? Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker, zoals je die op energie-zakelijk.nl vindt. Met zo’n energievergelijker scoor je altijd de beste deal.

Zeg je huidige contract op tijd op: check de opzegtermijn

Overstappen naar een ander energiecontract kan altijd, maar is niet op ieder moment aan te raden. Wanneer je nog een contract hebt lopen bij een energiebedrijf is het verstandig om te wachten wanneer je opzegtermijn in gaat. Pas dan mag je je huidige energiecontract officieel opzeggen. Doe je dit eerder? Dan ontvang je een zogeheten opzegboete – een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je had afgesproken af te nemen. Omdat je eerder dan afgesproken stopt met een energiecontract blijft de energieleverancier met een pakket energie zitten. Daar moet jij nog voor betalen, naast de kosten van je nieuwe energiecontract. Wil je dit soort extra kosten dus vermijden dan moet je je huidige contract pas opzeggen op het moment dat dat daadwerkelijk kan. Per energiebedrijf verschilt de opzegtermijn: de één hanteert een maand terwijl de ander een opzegtermijn van drie maanden heeft.

Controleer de einddatum van je energiecontract

Tot slot is er nog een datum waar je op moet letten bij het overstappen naar een ander zakelijk energiecontract: de einddatum van je huidige energiecontract. Er geldt namelijk niet alleen een opzegtermijn, maar ook een einddatum. Om hoge kosten te voorkomen moet je voor die datum de overstap hebben gemaakt naar een andere energieleverancier. Doe je dat niet, dan mag een zakelijk energiebedrijf je huidige energiecontract stilzwijgend verlengen. Je raadt het misschien al wel: dit gebeurt helaas niet tegen aantrekkelijke tarieven of een scherpe aanbieding; je betaalt altijd flink wanneer je contract zomaar wordt verlengd. Kortom: zonde van je geld! Voorkom dit soort extra kosten en schrijf de einddatum van je energiecontract op in je agenda zodat je precies weet wanneer je moet overstappen. Het ideale moment is om de overstap te maken wanneer de opzegtermijn net is in gegaan. Voor de zekerheid kun je die datum ook in je agenda noteren zodat je gegarandeerd niet te veel betaalt voor je zakelijke energie als zzp’er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *